Jak co roku kiermaszowi wielkanocnemu towarzyszył konkurs kulinarny „Smaki Końskowoli”. Tegoroczna edycja skupiła się na dwóch kategoriach: najpiękniejszy mazurek i najsmaczniejsza nalewka. Do konkursu zgłoszono 9 mazurków, w tym 3 w kategorii Junior oraz 6 nalewek. Wszystkie były pyszne – zachwycały wyglądem, niecodziennym połączeniem smaków lub zaskakiwały innowacyjnym zastosowaniem dobrze znanych składników.
Jury, w składzie – zastępca wójta gminy Mariusz Majkutewicz, ks. proboszcz Konrad Piłat, ks. Piotr Mendel, pani Grażyna Ciupak oraz dyrektor Monika Dudzińska miało trudność, by wybrać te najlepsze z najlepszych.
Ostatecznie nagrodzono 2 wyróżniające się mazurki: bakaliowy pani Marii Kędziory (Arka Sielce) oraz sezamowy z granatem juniorki – Natalii Wiejak.
Główną nagrodę w kategorii nalewek zdobyła nalewka z kwiatu dzikiego bzu pani Teresy Skwarek.
Nie możemy zostawić bez podziękowań pozostałych uczestników: Renaty Lipnickiej, Katarzyny Lipnickiej, Angeliki Kasiak, Marzeny Król i juniorom – Zosi Sołydze i Jasiowi Smylowi
Wielkie brawa dla talentów kulinarnych mieszkańców naszej gminy!
Jury, w składzie – zastępca wójta gminy Mariusz Majkutewicz, ks. proboszcz Konrad Piłat, ks. Piotr Mendel, pani Grażyna Ciupak oraz dyrektor Monika Dudzińska miało trudność, by wybrać te najlepsze z najlepszych.
Ostatecznie nagrodzono 2 wyróżniające się mazurki: bakaliowy pani Marii Kędziory (Arka Sielce) oraz sezamowy z granatem juniorki – Natalii Wiejak.
Główną nagrodę w kategorii nalewek zdobyła nalewka z kwiatu dzikiego bzu pani Teresy Skwarek.
Nie możemy zostawić bez podziękowań pozostałych uczestników: Renaty Lipnickiej, Katarzyny Lipnickiej, Angeliki Kasiak, Marzeny Król i juniorom – Zosi Sołydze i Jasiowi Smylowi
Wielkie brawa dla talentów kulinarnych mieszkańców naszej gminy!